Metsänpeitossa














KANSA EI ELÄ VAIN NYKYSESSÄ AJASSAAN, VAAN MYÖSKIN MUINASESSA. MUINAISUUDEN MUISTOISSA, TAVOISSA JA MIETELMISSÄ KANSA NÄKEE OLENTONSA JUUREN JA KÄSITTÄÄ NYKYSEN TILANSA JA ARVONSA.



Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran asetukset 1831






The Finnish nation lives not only in the time present, but in the time past too. The memories of the ancient times, the manners and the aphorisms allow the people to see their origin and comprehend their current state and value



From the edits of The Society of Finnish Literature 1831

















Jatulintarha on arkeologinen, tavallisesti kallioperustalle rakennettu sokkelolatomus. Se on ollut palvontapaikka, jossa rannikon asukkaat ovat anoneet otollisia purjehdustuulia ja hyviä kalansaaliita. Maailmanlaajuisesti labyrinttia on käytetty minuuden etsimiseen ja tutkimiseen. (Jatuli on Suomen kansanperinteessä jättiläinen)


Maarian kirkon seinämaalaus























TURUN KESKIAIKAISET MARKKINAT 2014




















UUSI SUKUPOLVI SALAPERÄISTÄ VÄKEÄ 2014- samaa verta ja samaa sukua,


mutta aina jotain uutta


THE SECRET FOLK OF THE FORREST -SOME INDIVIDUALS OF THE NEW GENERATION 2014 - same blood and same family but always something new
























































































Kiinnostukseni satujen ja vanhojen tarinoiden maailmaan alkoi jo lapsena - eksyin mielelläni Metsänpeittoon ympäröivästä todellisuudesta. Kaivoin savea Ritvalan ojista ja muovailin peikkoja ja keijuja. Tiedän, että kaksi niistä on varmasti vielä tallella vanhan mökin vintillä poikkihirren päällä. ¤¤¤ Isäni P.Y.J.:n jäämistöstä löysin oheiset piirrokset, jotka olen tehnyt 15-vuotiaana.

































Matti-veljeni betonista muovailema Josu-ukko, salaperäinen luonnonhenki n. vuodelta 1970

A mysterious nature spirit by my brother Matti

































KESKIAIKAMARKKINAT on 13. kerran 27.6.-30.6.2013 selvitetty. Oli raskasta, mutta jälleen kerran tuntui hyvältä sydämessä kohdata ihmisiä, jotka näkevät minut töissäni ja ymmärtävät enemmän kuin: "onks´nää keramiikkaa - ai nää on kipsiin valettuja - mitä näillä tehtiin keskiajalla---". Monet ovat käyneet kaikilla markkinoilla ja keränneet gallerian salaperäisestä väestäni kotiinsa tai pihaansa. Näillä vuosikymmenillä on myös joskus tosi kiva olla juhlavarusteissaan ja tuntea itsensä omien töittensä kuningataräidiksi.















































1 kommentti:

  1. Onpa kertakaikkiaan kiehtovat ja mielenkiintoiset sivut!
    Löysin nämä kuukkeloidessani metsänpeittoa.
    Minulla oli juuri pieni näyttely, joka kantoi Metsänpeitto-nimeä.
    Olen kuvataiteilija ja teemasta seuraa jatkoa ja isompi kokonaisuus.
    Tämä väkesi on elävää ja työsi upeita.
    Niin tekee mieli itsellekin :)
    Ihania elokuun iltoja Sinulle t. Anne-Mirjami

    VastaaPoista